Teatre Akadèmia

El Teatre Akadèmia és un centre de producció i exhibició d’espectacles promogut originàriament per Elsa Peretti, possible gràcies al suport i finançament de la Nando and Elsa Peretti Foundation – Delegació a Catalunya. El projecte dóna vida a un dels seus somnis: crear un espai a Barcelona on els artistes puguin expressar-se lliurement com a “artesans de l’art” i sempre seguint els passos de la realitat social.
El 2007 s’enceta el periple amb un equip encapçalat per Mercè Managuerra com a directora artística. . Antigament cotxera de l’edifici, la infraestructura espacial es basteix en paral·lel a la creativa i el 2009-2010 s’hi presenta la primera temporada estable. S’aposta per una autoria d’abast universal, la trobada entre direcció i intèrprets i un fort arrelament al teatre de la paraula. L’any 2015 s’estableix l’Associació Civil Teatre Akadèmia i es du a terme la primera col·laboració amb el Grec Festival de Barcelona.
El període 2017-2018 Guido Torlonia pren les regnes de la direcció artística i albira el projecte en un espai de, en paraules seves, “petites dimensions i alhora gran envergadura”. Actualment, els eixos del projecte són:
Convivència de produccions pròpies, coproduccions i propostes externes
Aquesta etapa es caracteritza per l’estret suport a les companyies. Es manté la producció pròpia i alhora es comencen a coproduir espectacles, que conviuen amb la resta d’iniciatives internes i convidades, refermant el teatre com un espai on compartir la visió artística de la vida.

La Chispa

Existeixen els superherois? La resposta és sí. Viuen tots a les botigues de còmics. Aquests espais habitats per éssers estranys, que sembla que tinguin un peu entre la realitat i la ficció -ara no ens referíem als superherois, sinó als clients d’aquestes botigues-. La Chispa és una història quotidiana que…
Altres companyies