Cia. Mea Culpa

Mea Culpa està fundada per M. Àngels Largo i Xisco Segura. Llicenciats en Art dramàtic per l’ESAD de l’Institut del teatre de Barcelona.
Mea Culpa neix de la necessitat d’apropar el teatre i la literatura a la gent jove. Després d’uns quants anys dedicats a la docència teatral amb joves i de veure i viure el seu gran potencial i energia, vam pensar que la millor manera de dur a terme aquesta aproximació seria elaborar una proposta que facilités l’entrada de la cultura a les aules. I així va néixer el projecte de posar en escena les lectures obligatòries de batxillerat. Donar una volta a aquesta “obligatorietat” i posar cara i veu i moviment als personatges que llegien. Capgirar una mica el concepte de “lectura clàssica/avorrida” per transformar-la en una història real que apel·la directament als alumnes i els fa partícips de les vides de tots aquests personatges de paper.
Mea Culpa creu que la cultura neix, es crea i es transforma quan s’entén de forma conjunta. Hem de deixar d’entendre les arts com a disciplines per si mateixes i entendre-les com un tot on l’escriptura, la il·lustració, l’escultura, els audiovisuals, la fotografia, el teatre… poden anar agafades de la mà i aconseguir coses molt més potents que soles.
Mea Culpa aposta per un teatre de contingut, de qualitat, honest, fet amb humor i amor, on professionals del sector treballin per explicar històries als alumnes que les vegin, per captar-ne l’atenció i perquè entenguin que, a vegades, una lectura obligatòria no només acaba amb un examen, sinó amb algun aprenentatge més enllà del paper o de l’escola.
Alguna cosa de les persones de sobre l’escenari fa ressonar i vibrar al pati de butaques. I això és el que busquem: ressò, empatia, vibració.

Cr#sh (Tothom pot caure)

La Carla, el Gerard i l’Alba recorden la seva adolescència buscant el moment on alguna cosa es va tòrcer i no van saber detectar-ho. Tres adolescents assedegats de vida cerquen una felicitat per ser la millor en tots els àmbits de la seva vida; el Gerard es bolca passionalment en…
Altres companyies