Indestructibles

A l’illa on viu la Giovana el sol és infinit i li asseca la roba quan s’asseu a terra a descansar després d’un diumenge de bany i joc. A l’altre extrem del continent, en una terra de camins que es desfan quan plou, la Marceline els recorre amb un desig al cap: vol ser mestra. Per damunt de l’equador, a quatre països de distància, la Jamila dorm en una habitació transparent, foradada i gairebé tan petita com ella; una incubadora on hauria d’estar-se més temps, encara que només podrà fins a la mitjanit. I al sud d’elles tres, als carrers d’una ciutat costanera amb molta gent, hi viu el José amb els amics; en un lloc on les nits i la por són de color taronja.

Indestructibles és un documental escènic multidisciplinari adreçat a infants que recull fragments de vida d’aquests i d’altres nens i nenes de l’Àfrica actual; històries in medias res, alhora extraordinàries i absolutament quotidianes, explicades a partir de punts d’unió com l’espai vital, la família, la tradició, els seus objectes preferits o els somnis de present i futur; condicionades pel canvi climàtic, les conseqüències de dècades de guerres o l’arribada de les energies renovables, en què les protagonistes ni perden ni guanyen: prenen decisions.

L’obra Indestructibles adapta a l’escena el projecte multimèdia homònim dels periodistes Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez, i s’adreça a un públic coetani dels i de les joves protagonistes africanes amb la voluntat de generar un diàleg proper i crític entre les veus i perspectives d’uns i altres.

No hay actuaciones en gira actualmente.

Direcció i dramaturgia – Clara Manyós i Verónica Navas
Espai escènic i Vestuari – Oriol Corral
Visuals – Carme Gomila
Disseny de so – José Bautista
Disseny de llums – Marieta Rojo
Cap tècnic – Damià Duran
Intèrprets – Joel Cojal i Agnès Jabbour
Assesoria perspectiva afrocentrada – Heidi Ramírez
Ajudant de producció i coordinació de projecte – Aida Llop

Otras compañías