L’AUTORA DIU:
L’any 2015 vaig llegir un article on deia que el 80% de les dones que feien de treballadores sexuals havien patit abusos durant la seva infància. I, que fer de treballadores sexuals, els activava alguns mecanismes psíquics per tal d’intentar assimilar el trauma. Trauma que evidentment tampoc aconseguien assimilar perquè l’activitat a la que es dedicaven n’obria d’altres i les empenyia a caure en un cercle infinit i deshumanitzant. Em va semblar pervers.
Aquesta obra neix de la necessitat de donar veu a la realitat de la prostitució, on les dones que s’hi dediquen voluntàriament són una minoria.
En aquesta obra la paraula «PUTA» no hi apareix; serà substituïda per la paraula DONA.
EL DIRECTOR DIU:
DONA de Queralt Riera és un text arriscat. I la proposta que veureu a La Caldera és Una literatura que fa pensar en Jan Fabre, en Rodrigo Garcia, Sarah Kane, el “Susn” d’Herbert Achternbusch. Un text culte, com tots els textos de la Queralt, ple de referències culturals que es nodreix dels nostres mites i avança amb pas ferm fins l’actualitat. Un exercici de literatura i estil. Un text on la poesia, el moviment i el teatre es donen la mà. I parlant de mites atàvics, aquest teatre arrauxat, passional, no neix del fetge com deien els grecs, sinó de la vagina. De la vagina de l’autora i de totes les dones i homes que pensem que un món millor passa per ser un món descaradament feminista.